Projektek

Pécel családi ház építése

   A kitűzött cél egy modern, lapos tetős családi ház építése volt.
A mi feladatunk a szerkezetépítés és a támfalak kivitelezése volt. Már a megkereséskor megtetszett nekünk a terepviszonyok adta kihívás, hiszen domboldalba épült a ház.
   A lenti összefoglaló videónkban láthatják, hogy hogyan építettük fel az épületet, a zsinórpad elkészítésétől, a többlépcsős sávalapon és a pincekialakításon keresztül, a földszintig, majd az emeletig és végül a zárófödémig.
   Az épület szerkezetkész állapota után támfalakat készítettünk az épület köré.

Fót családi ház építése

Családi ház szerkezetépítésére kértek fel minket. A pinceszinten indult az építkezés, ahol a földmunkát követően egy szigeteléstartó falat készítettünk, itt történt a hő és vízszigetelés. Ezután készült el a teherviselő szerkezet, vasbeton lemez, pillérek és a zsalukőfal.
Az épület földszint feletti része egyrészt a pincére, másrészt egy lépcsős sávalapra támaszkodik. 3 szintes az épület, pince, földszint és az emelet. Szerkezetét tekintve az épület vasalt zsalukőfalból, monolit vasbeton szerkezetekből és kerámia falazóelemekből áll.
Szinte a kulcsrakész állapotig végigkísértük az épületet, hiszen mi készítettük el a zsalukő kerítést, a támfalakat és rész vettünk a belső munkákban is, mint a gipszkarton szerelés, glettelés és festés.

Csarnok alapozás

   Csarnoképület alapozási munkáit végeztük el.
A bontások után, elkezdtük az alapozási munkákat. Pontalapokat készítettünk, majd az épület vonalában körben ezekre került a vasbeton talpgerenda.
Itt új zsaluzási technikát alkalmaztunk, ami a Bau-Haus Kft. által előre gyártott zsaluelemekkel valósult meg.
Az acél tartószerkezet elkészülte és a panelezés után, elkészítettük a belső vasbeton lemezt.